directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 2 de maig de 2024 13:48 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

ICV-EUiA reclama al Govern que porti davant la justícia argentina la nul·litat dels judicis del franquisme

ICV-EUiA presenta una moció al Parlament en la que demana que jutgin els crims del franquisme, la cessió de l'edifici de la policia espanyola a Barcelona, i la dimissió de Llanos de Luna

Comentaris 6  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 4 vots )
carregant Carregant

En mig de l'onada independentista, amb La Diada a tocar, i un país mobilitzat per la cadena humana, ICV-EUiA malgrat no mostrar el seu suport independentista expressen la seva voluntat de recuperar la memòria història catalana. D'aquesta manera ICV-EUiA reclamen al govern que porti davant la jutgessa argentina que investiga els crims del franquisme el cas de tots els catalans morts a causa de la repressió exercida per aquest règim. Així doncs, els verds han presentat una moció sobre la memòria històrica que es debatrà al Parlament, en el primer ple que es realitzi acabat l'estiu. Per altra banda, els ecosocialistes han demanat també, amb la mateixa moció, que la Generalitat mostri el seu suport a l'ajuntament de Barcelona en la demanada que s'ha ha realitzat per aconseguir la cessió de l'edifici de la policia espanyola de Via Laietana i així poder-lo convertir en un espai de memòria sobre la repressió franquista a la capital catalana. En el text presentats, els ecologistes també demanen al Parlament que exigeixi a l'estat espanyol el retorn immediat dels papers de Salamanca que fa temps que els catalans esperem.

ICV, diputat, Bosch, Parlament
Jaume Bosch, diputat d'ICV

Comparteix
   


Etiquetes

La cessió de l'edifici de la policial espanyola

 

Jaume Bosch, diputat d'ICV, ha explicat avui, en nota de premsa, que “L'ajuntament de Barcelona ja ha aprovat demanar la cessió de l'edifici a proposta d'ICV-EUiA”, i segons el diputat “seria bo que la Generalitat també s'hi impliqués i disposéssim d'un edifici memorial sobre la repressió franquista”. El diputat dels verds ha explicat que l'objectiu d'aquesta moció és aconseguit un edifici significatiu que recordi la repressió franquista, com que que d'aquí poc estarà instal·lat al Born i que recordarà els fets ocorreguts al 1714 i el setge de la ciutat de Barcelona.

Per altra banda, amb aquesta moció també es reclama la creació d'un local estable al centre de la ciutat on el Memorial pugui acollir les seves activitats, així com ho demanen les diverses entitats memorialistes. Ena questa línia, Bosch ha insistit amb la importància de dotar aquesta institució amb els recursos suficients, a banda de potenciar la Xarxa d'Espais de Memòria, i incrementar el suport a les entitats que treballen per la recuperació de la memòria democràtica.

 

Els papers de Salamanca a casa i Llanos de Luna fora

 

La moció presentada pels verds, també demana al Parlament que exigeixi al govern espanyol el retorn immediat dels papers de Salamanca, que fa temps que han de tornar a Catalunya. En aquest sentit, amb la moció es condemna "qualsevol tipus d'homenatge al franquisme i al nazisme" a la vegada que es demana la dimissió de la delegada del govern espanyol a Catalunya, Maria Dolores Llanos de Luna, per l'homenatge a integrants de la División Azul que va tenir lloc a Sant Andreu de la Barca fa uns mesos.

 





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#6
PereelDigne fletxa Granollers
20 d'agost de 2013, 17.41 h

De tant en tant, desgraciadamanet molt de tant en tant, els d'ICV-EUA, n'encerten alguna. A veure si s'hi fixen més i abonen sense complexos la causa de la independència que és la supervivència de la nostra nació.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
mario fletxa barna
20 d'agost de 2013, 11.09 h

Aquests comentaristes s'han equivocat de comentari? per això es diu que no hi ha cap comentari? molt bé.
Tot el que proposa Iniciativa ja es va fer des d'ERC fa temps, però no hi fa res, tornem hi. Gràcies Iniciativa per les vostres iniciatives, però sobretot no marxeu d'estudi, cal tornar a la consulta per la independència, AIXÒ també és clar des del primer dia, no cal donar voltes quan no es tenen arguments per salvar Catalunya del seu expoli i deteriorament i no serà segur fent com... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
JORDI fletxa GRANOLLERS
20 d'agost de 2013, 08.26 h

Deixeu de mirar a fora, mireu el mal que esteu fent en contra de la Catalunya independent, que la història no us hagi d'acusar a vosaltres de depredadors del nostre país. No amagueu el cap sota l'ala, sou responsables dels vostres actes en contra de la independència catalana.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
manel.cat fletxa Prou de posar pedres al camí, "ecoverdososizquierdososdebolsillolleno"
19 d'agost de 2013, 19.48 h

El país te coses importants que fer, NO escoltar a curts de cervell i d'amples butxaques.

Anem per faena, aquests ni tan sols existeixen, son les engrunes que frenen el futur de Catalunya lliure.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
alecantì fletxa ALECANT PPCC.
19 d'agost de 2013, 19.09 h

las juventudes del pp c.valenciana tambe es fotografien amb la gallina franquista:
ja van quatre els que surticen amb banderes franquistes o nacis per la xarxa social es clar que es tots son del pp c.v. per la por a el aument de independentistes VALENTCIANS ,es dicen vore l'anima antidemocratica i preconstitucional que tenen a dia de avui encara.....son feixistes ho velleu clar ara companys .


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
" con la independencia Catalunya subiría como un cohete " fletxa La independencia de Cataluña según un vecino de Hospitalet de Llobregat.
19 d'agost de 2013, 19.00 h

http://www.youtube.com/watch?v=FCFZ1jtgHkg


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Feijóo seria un bon tertulià de xous d’impacte

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.